MPBZHRReklama

Category: Lajme

Rendi botëror, sipas Henry Kissingerit

news-graphics-2008-_661274aJonathan Powell

Henry Kissinger është pothuajse unik në politikën bashkëkohore, në kombinimin e intelektit të thellë dhe një përvoje të jashtëzakonshme si burrë shteti. Libri i tij më i fundit është po aq autoritar sa gjithë të tjerët, ndonëse goxha më i shkurtër – më pak se gjysma e klasikut të tij, “Diplomacia”. Lexo më shumë

Lista e një britaniku: 9 gjëra per ta njohur Kosovën

dokufest_prizren_eroMarc Perry është britanik që jeton përkohësisht në Kosovë. Ai është i mahnitur nga mikpritja e popullit të Kosovës dhe me historinë e trazuar të vendit. Por, Perry këshillon njerëzit që të harrojnë për një moment fotografitë e luftërave.
Ai ka shkruar në www.roughguides.com për 9 gjërat që e karakterizojnë Kosovën. Lexo më shumë

Ura e Arastës pret ndërhyrjen artistike të arkitektit Senat Haliti

ura-e-arastes-ne-PrizrenNë suazat e projektit “Aktivizimi kulturor dhe urban në Prizren” arkitekti Senat N. Haliti është shpallur fitues në një konkurs të hapur për rivitalizimin e Urës së Arastës. Punimet në fjalë, sipas ideve të arkitektit Senat Haliti, do të fillojnë dhe përfundojnë brenda muajit nëntor të këtij viti, përderisa do të financohet nga OJQ “Ec ma ndryshe”, Cultural Heritage Withaut Borders, por edhe me ndihmën e ndonjë donatori që do të paraqitet në ndërkohë. Fati i këtij monumenti të trashëgimisë së Lexo më shumë

Të mërkurën ndërprerje të planifikuara rryme në Prizren

kekekKEDS Sh. A. njofton se për shkak të shqyrtimeve të mbrojtjeve rele në NS 35/10 kV Prizreni III, nesër , më 17.09.2014 do të ketë shkyçje totale të këtij trafostacioni nga ora 15:00 deri 16:00.
Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin rrugët: Edit Durham, Hadi Kantarxhi, Lexo më shumë